OM ALTERNATIFF, KILAFORS HERRGÅRD


Kilafors Herrgård vänder sig till människor, 18–70 år som behöver stöd enligt socialtjänstlagen. Kilafors Herrgård är Alternatiff AB´s första psykiatriboende. Verksamheten bedrivs i enlighet med grundläggande etiska riktlinjer och en holistisk människosyn genomsyrar hela organisationen. Företaget drivs av sju tidigare kollegor med entusiasm att driva ett SÄBO i modern tappning.

Kilafors Herrgårds Livsstilsboende ligger beläget i vackra Hälsingland, direkt anslutning till sjön Bergviken. Dagens herrgårdsbyggnad stod klar år 1936/37, ritad av arkitekt Björn Hedvall, den omgivande parken av Gösta Reuterswärd. Med sin hänförande omgivning välkomnar nu herrgården ett särskilt boende för människor i åldrar 18–70 år som av olika anledningar behöver stöd och vägledning för att uppleva eller återfå sin förmåga till ett självständigt liv. I vårt boende präglas hela verksamheten av specifika koncept och förhållningsätt. Vårt mål är att hitta vägar som kan bidra till ett så självständigt liv som möjligt.

Rummen

Våra rum präglas av harmoni, är inredda med personlig prägel och har sängar med hög standard. Önskar du ta med dig egna möbler och tillhörigheter för att trivas hos oss är det en självklarhet. Herrgårdsbyggnaden har tio separata rum med eget badrum med toalett och dusch, korttidsboende enligt 7 kap. 1 § 3. Det närliggande annexet inrymmer sju fullständiga lägenheter, alla med eget badrum med dusch och toalett men även en köksavdelning, långtidsboende enligt 7 kap. 1 § 2.
Omgivningen

Vid Kilafors Herrgård möts du av historisk miljö, spännande arkitektur samt en hänförande omgivning. Utsikten över sjön Bergviken, forsen intill herrgårdsparken eller de många promenadstråken intill vattnet skapar en extra fridfull idyll.
Maten

Valet av mat och näringsintag har stor betydelse för hur vi mår. Maten som serveras på Herrgården går i linje med våra livsstilskoncept, där matens betydelse för att orka vara med på aktiviteter eller att ta en extra promenad är direkt avgörande. För att säkerhetsställa att du som boende kan relatera till detta väljer du själv vilka maträtter du önskar från vår meny. Maten som serveras levereras från Mitt Gastronomi, ett samarbete med lokal matleverantör som lagar allt från grunden, utan onödiga tillsatser, e-ämnen och halvfabrikat. Menyn kommer med bilder på varje valbar maträtt och du som boende kan sedan välja att betygsätta det du ätit. Detta resulterar även till mindre svinn och bättre hållbarhet. För att få en bra måltid räcker det inte bara med att laga god mat, vi måste även se till att måltiden är en lugn och skön stund. Matsalen på Herrgården med sin vy mot trädgården och vattnet är även den en viktig del i omgivningen. Vi ser alltid till att dukningen är inbjudande, att vi tar fram finporslinet på helgerna och våra medarbetare sitter alltid med och för samtal under måltiderna.

Ladda hem informationsmaterial för utskrift


Organisation/Personal

Omvårdnadspersonalen utgörs till merparten av utbildade undersköterskor och socialpedagoger där vissa är specialistutbildade. Aktivitetspersonal sju dagar i veckan. Dagtid tjänstgör en Leg.sjuksköterska och jourtid beredskapssjuksköterskor. Psykiater och allmänläkare är på plats i verksamheten varannan vecka och tillgänglig för konsultation övrig tid. Verksamhetschefen/ föreståndare är Leg.sjuksköterska. Kollektivavtal är tecknade genom Vårdförbundet med fackliga ombud i verksamhet. Kilafors Herrgårds Livsstilsboende är bemannat dygnen runt med vaken natt. Ensamarbete förekommer inte i verksamheten.

Företagets styrelse och ekonomi, se här.


Vårt team på Kilafors Herrgårds Livsstilsboende


Kontakta oss redan idag!

Kontakta oss för att boka en plats eller för frågor kring vår behandling.

072-441 87 72 info@alternatiff.se