Om Alternatiff, Kilafors Herrgård


Kilafors Herrgård vänder sig till människor från 25 år och uppåt och som behöver stöd enligt socialtjänstlagen. Kilafors Herrgård är Alternatiff AB´s första psykiatriboende. Verksamheten bedrivs i enlighet med grundläggande etiska riktlinjer och en holistisk människosyn genomsyrar hela organisationen. Företaget drivs av fem tidigare kollegor med entusiasm att driva ett SÄBO i modern tappning.

Kilafors Herrgård är beläget i direkt anslutning till sjön Bergviken i vackra Hälsingland. Dagens herrgårdsbyggnad stod klar 1936/37. Byggnaden är ritad av arkitekt Björn Hedvall och den omgivande parken av Gösta Reuterswärd. Med sin hänförande omgivning välkomnar nu herrgården ett särskilt boende enligt 7 kap. 1 § 2 för människor i åldrarna 25 år och uppåt och korttidsboende enligt 7 kap. 1 § 3 för personer 25-70 år. Vårt mål är att hitta vägar som kan bidra till ett så självständigt liv som möjligt.

Rummen

Våra rum präglas av harmoni, är inredda med personlig prägel och har sängar med hög standard. Önskar du ta med dig egna möbler och tillhörigheter för att trivas hos oss är det en självklarhet. Herrgårdsbyggnaden har tio separata rum med eget badrum med toalett och dusch, korttidsboende enligt 7 kap. 1 § 3. Det närliggande annexet inrymmer sju fullständiga lägenheter, alla med eget badrum med dusch och toalett men även en köksavdelning, långtidsboende enligt 7 kap. 1 § 2.


Omgivningen

Vid Kilafors Herrgård möts du av historisk miljö, spännande arkitektur samt en hänförande omgivning. Utsikten över sjön Bergviken, Kilåns porlande vatten intill herrgårdsparken och de många promenadstråken intill skapar en extra fridfull idyll.


Maten

Valet av mat och näringsintag har stor betydelse för hur vi mår. Som boende på Herrgården väljer du själv vilka maträtter du önskar från vår meny. Maten som serveras levereras från Mitt Gastronomi. Det är en lokal matleverantör som lagar allt från grunden, utan onödiga tillsatser. Menyn kommer med bilder på varje valbar maträtt och du som boende kan sedan välja att betygsätta det du ätit. Detta resulterar även till mindre svinn och bättre hållbarhet. För att få en bra måltid räcker det inte bara med att laga god mat, vi måste även se till att måltiden är en lugn och skön stund. Matsalen på Herrgården med sin vy mot trädgården och vattnet är även den en viktig del i omgivningen. Våra medarbetare sitter alltid med för samtal under måltiderna om så önskas.


Organisation/Personal

Omvårdnadspersonalen utgörs till merparten av utbildade undersköterskor och socialpedagoger där vissa är specialistutbildade. Aktivitetspersonal sju dagar i veckan. Dagtid tjänstgör en legitimerad sjuksköterska och jourtid beredskapssjuksköterskor. Psykiatriker och allmänläkare är på plats i verksamheten varannan vecka och tillgänglig för konsultation övrig tid. Verksamhetschefen/ föreståndare är legitimerad sjuksköterska. Kollektivavtal är tecknade genom Almega, Vårdföretagarna. Kilafors Herrgårds Livsstilsboende är bemannat dygnen runt. Ensamarbete förekommer inte i verksamheten.

Företagets styrelse och ekonomi, se här.


Vårt team på Kilafors Herrgårds Livsstilsboende


Kontakta oss redan idag!

Kontakta oss för att boka en plats eller för frågor kring vår behandling.

072-441 87 72 info@alternatiff.se