Aktiviteter


Vi på Kilafors Herrgård har en stark tro på att fast och tydlig struktur tillsammans med upplevelsen av meningsfullhet bidrar till god hälsa. Din tid på Herrgården utgår från genomförandeplanen vi tillsammans format, som fortlöpande aktualiseras.
Här nedan följer några förslag på olika inriktningar av aktiviteter vi erbjuder på Kilafors Herrgård.

Fysisk aktivitet och sport

Konceptet innefattar många aktiviteter med fokus på välbefinnande och träning. Daglig fysisk aktivitet ingår som en självklar del i den dagliga omvårdnaden. Både individanpassat men även om så önskas på gruppnivå. Här kan man träna på gymmet, delta i ett yogapass, spela biljard likaväl som vi tillsammans följer favoritlaget i fotboll på storbildsteven. På vår SPA-avdelning ligger fokus på avkoppling och välbehag. Här kan du som boende få en avkopplad tid för dig själv med stor bastu, dusch och en relaxhörna där rofyllda toner hörs i bakgrunden.

Kultur och Nöje

Kulturella upplevelser har en positiv inverkan på många människors livskvalitet. Genom kultur skapar vi gemenskap, tränar våra sinnen samt förstärker den egna identiteten. Vi besöker museum, utställningar och går på konserter via Kulturhuset i Bollnäs city. Vårt bibliotek är källan till bokcirklar. Är du musikintresserad kan vår musiklärare vara dig behjälplig att utvecklas inom området. Vi firar årets högtider, födelsedagar och poppar kastrullerna fulla med popcorn till fredagsmyset.

Djur och Trädgård

Utevistelser och naturupplevelser har läkande och lugnande effekter. Omgivningen runt herrgården omges av en historisk miljö med många promenadstråk intill vattnet. Vid den privata stranden finner du även en vedeldad bastu som kan avnjutnas året runt. Från bryggan kan du fiska, och i skogen intill plockar vi svamp under höstdagarna. I verksamhet kommer vi på sikt att ha smådjur som behöver sin dagliga skötsel. Att ta hand om djur bidrar till fungerade dagliga rutiner och ökar ansvarstagande för många individer. I det stora växthuset kan du som intresserar dig för odling gro dina favoritkryddor och blommor. Herrgårdens stora trädgård skapar en fridfull idyll där den som vill kan ägna sig åt trädgårdssysslor.

Kontakta oss redan idag!

Vi svarar gärna på dina frågor, vare sig du är anhörig eller framtida klient.

072-441 87 72 info@alternatiff.se