FÖR BOENDE & ANHÖRIGA


Alternatiffs verksamhet på Kilafors Herrgård ligger beläget i vackra Hälsingland, direkt anslutning till sjön Bergviken. Utsikten över sjön Bergviken, forsen intill herrgårdsparken eller de många promenadstråken intill vattnet skapar en extra fridfull idyll. Här kan våra klienter känna sig både trygga och ha hög anonymitet. Med stöd av vår personal och aktiviteter och sysselsättning är vårt mål är att hitta vägar för dig som bidrar till ett så självständigt liv som möjligt. Vår verksamhet är bemannat dygnen runt.

KARTLÄGGNING & PLANERING

När du kommer till oss planerar och utformar vi insatser och genomförande av dessa. Detta i samråd med din kommuns önskemål. För oss är det viktigt att få reda på dina intressen, behov och önskemål under vistelsen hos oss. En grundlig kartläggning av din livssituation genomförs. Om behovet finns så träffar du vår sjuksköterska, psykiatriker och somatiska läkare för en genomgång av insatta läkemedel och behov av HSL insatser. Vi samverkar även med Folktandvården Bollnäs för en god munhälsovård.

Hos oss får du två kontaktpersoner som har ansvar att alla i personalgruppen vet hur din individuella planering, dina delmål och långsiktiga mål är utformade.


KILAFORS HERRGÅRD

Herrgårdens tomt består av naturmark och en stor park med egen strand. Herrgårdens avskilda miljö är stressreducerande och lugnande.

Boendet har ett växthus, restaurangkök, eget gym, tennisplan, biljardbord och en liten relaxavdelning med bastu och enmans bubbelbad.

Herrgården ligger i centrala Kilafors med gångavstånd till affärer, bank, apotek, restauranger, simhall, busshållplats, biograf, paddelbana m.m. Det finns goda förbindelser med kollektivtrafik.BOENDE

Herrgården erbjuder tio separata rum med eget badrum med toalett och dusch samt gemensamma utrymmen. Lägenheterna är vackert inredda, vill du ta med dig egna möbler och tillhörigheter för att trivas hos oss är det en självklarhet. I din takt och med hänsyn tagen till dina förutsättningar finns det möjlighet till stegvis utslussning via våra separata lägenheter som finns i närliggande annex. Annexet inrymmer sju fullständiga lägenheter, alla med eget badrum med dusch och toalett men även en köksavdelning med kylskåp där du har möjlighet att tillreda din egen mat.KOST

Oavsett placeringsform finns möjlighet att tillaga dina egna måltider självständigt eller tillsammans med personal. Köket på herrgården har anställd kökspersonal som tillgodoser frukost, lunch, fika och middag. Valmöjligheter finns för alla måltider. Vi kan tillgodose specialkost i samråd med ansvarig biståndshandläggare.ANHÖRIGA

Alternatiff värnar om att anhörigperspektivet uppmärksammas vid placering och planering av insatser för den boende.

För anhöriga finns övernattningsmöjligheter i en fristående byggnad på herrgårdens tomt där ingen verksamhet bedrivs.
ATT BLI PLACERAD PÅ KILAFORS HERRGÅRD

För att vistas/bo hos oss krävs ett beslut från biståndshandläggare på socialtjänsten i den kommun där du är folkbokförd. Ta kontakt med din handläggare för att få vidare hjälp. Vi hjälper naturligtvis till med de praktiska detaljerna såsom transport och annat som kan behövas kring flytten.

Du är alltid välkommen på studiebesök i samråd med ansvarig biståndshandläggare. Om du är intresserad av att delta i vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vill du bo eller vistas hos oss?

Vad roligt! Du är välkommen att kontakta oss för frågor om verksamheten eller placering.
Vi svarar gärna på dina frågor, vare sig du är anhörig eller framtida klient.

072-44 18 772 info@alternatiff.se